2017. ápr 27.

Hontalan?

írta: civilhang
Hontalan?


a-lathatatlan-ember-770x470.jpgKedves Barátaim!

Olvasva Abszurdisztán újabb híreit nem állhatom meg, hogy ne osszam meg veletek gondolataimat, mindenekelőtt a kérdéseimet.

Nap min nap elárasztanak bennünket az információk, amelyek  a korrupcióról, a közpénzek szervezett, társadalmi szintű eltulajdonításáról, a hatalommal való visszaélésről, önbíráskodásról szólnak.

Az ember fia-lánya egy idő után már-már immunissá is válhatna az átláthatatlanul szövevényes hírhalmaz nyomán. Valóban lehetetlen is nyomon követni a visszaélések végeláthatatlan sorozatát. Mégsem tehetjük meg, hogy a lelki békénk és nyugalmunk védelmére hivatkozva, kizárjuk a magánszféránkból a híreket, hogy ne gondolkodjunk el azon, mit is tehetnénk, hogy változtassunk a dolgokon.

A sok esemény közül egy, amin most legutóbb elgondolkodtam,  bizonyos Magomed nevű embertársunk esete. Most nem is arról beszélek, hogy vajon igaza volt-e, vagy legalábbis igazolhatóan cselekedett-e, amikor  az állítások szerint megfélemlítő magatartásával rábírta a Szabadság téri emlékművet festékkel leöntő honfitársunkat: nyilvános - videón rögzített - bocsánatkérésre.

Ezt majd eldöntik az erre illetékes fórumokon. Ami engem megdöbbentett ennek az embernek a HONTALANSÁGA: Egy negyvenes évei közelében járó, jól menő vállalkozó, befolyásos körökben is jegyzett ember, aki papírforma szerint nem is létezik. Nem állampolgára egyetlen országnak sem. Talán azt sem tudjuk hol és mikor született, soha nem anyakönyvezték? Hogyan járhatott iskolába mindenféle okmányok nélkül, miből élt, hogyan köthetett hivatalos házasságot, hogyan jutott át az ellenőrzött országhatárokon okmányok és állampolgárság nélkül???

Vajon még hány, ilyen állampolgárság nélküli hontalan él ezen a bolygón? Mikor ezen gondolkodtam eszembe jutott egy másik történet is, amit egy katolikus pap mesélt, amikor a Baglaspuszta melletti erdőkben élő cigányokról kérdeztem. Ő is ismert és felkarolt olyan cigány gyerekeket, akiket soha, sehol nem tartottak nyilván, nem anyakönyveztek, vagyis a társadalom számára nem is léteztek.

Őket azonban mégis elérte a civilizáció. Ahogyan a mi Magomedünk sem az Amazonas máig ismeretlen törzseinek közösségében él, hanem itt velünk és közöttünk, sőt bejáratos a Parlamentbe, az Országházba.

Ő lenne a LÁTHATATLAN EMBER, aki csak úgy átsétálhat mindenféle ellenőrzött beléptető rendszeren?

???

 

 

Szólj hozzá

Magomed társadalmonkívüliség hontalam