2017. feb 11.

Kell, hogy legyen választás!

írta: civilhang
Kell, hogy legyen választás!

dontes.jpgAz évértékelők, a számvetések ideje van, mielőtt nekirugaszkodnánk a választási kampánynak.  Meg kellene hallgatnom az összes évértékelőt, mert úgy lenne tisztességes, ha véleményt akarok nyilvánítani.
Talán össze is gyűjtöm hozzá az erőt, s ha még több erőm és időm lesz, össze is vetem a különböző pártvezetők állításait. De ez bizony embert és türelmet próbáló feladat.
Most csak a legfrissebbekről: Orbán Viktorról és az LMP-ről teszek említést.
Őszintén megvallom, hogy nem tudtam végignézni Orbán évértékelőjét. Nem szeretem, ha arról akarnak meggyőzni, amiről tudom, és a saját bőrömön érzem, hogy nem úgy van.
Kedves miniszterelnök úr, nekem és még nagyon sok hozzám hasonló - nem hazaáruló, nem liberális, nem kommunista - jobboldali, konzervatív és keresztény embernek egészen más a véleménye arról, hogy jobban élünk-e, dübörög-e a gazdaságunk és tisztességesek-e a közállapotok, s a közélet. Arról is megvan a véleményünk, hogy mit tud felmutatni az új hatalmi elit és burzsoázia... Azt is el kellene végre dönteni, hogy István vagy Koppány, a kettő nem fér meg együtt... Maradjunk most ennyiben!
Én is, mint sokan mások, keresem az  alternatívát, azt az erőt, akinek bizalmat szavazhatok majd legközelebb. Nem akarom és nem is tudom elfogadni azt a lemondó véleményt, hogy jelen politikai helyzetben nincs más választás, hiszen minden parlamenti és esélyes politikai csoportosulás lejáratta magát.
Kell, hogy legyen választás! Legalább meg kell próbálnunk. 
Egyetértek azzal, amit Hadházy Ákos mondott az LMP évértékelőjén, hogy "gyökeresen más irányt kell adni az országnak, mint amerre a rendszerváltás óta haladt".  Sajnos igazat kell adnom Széll Bernadettnek is: " ....amire azt mondták, hogy közös, azt ellopták..." Akinek nem inge, ne vegye magára, de azt se gondolja senki, hogy ebben az országban csak mosott agyú zombik élnek!
Végezetül még csak annyit, hogy nagyon nem díjazom, díjazzuk ha megpróbálják kisajátítani és ellopni nem csak a nemzeti tulajdont, de még a hazánkat, a magyarságunkat is! 
Szólj hozzá

évértékelő LMP Orbán Viktor választás2018